Frasen ”der findes ikke dårligt vejr – kun dårlig påklædning”, er meget brugt i Danmark. Det danske vejr kan også være lidt af en lurendrejer. Så snart du tror, at den lækre hedebølge er på vej ind over os, så skifter vejret mening og kvitterer i stedet med blæst og regn – en typisk dansk sommer. Hvis du planlægger at holde ferien som en campingferie i Danmark, så er der derfor al mulig god grund til at være forberedt på alt slags vejr – herunder også regn.
Sådan udpeger du regntøj af god kvalitet
Det er selvfølgelig ærgerligt, hvis det regner i løbet af den tid, hvor du og familien egentlig havde regnet med at have en badeferie. Regnvejr er dog ikke ensbetydende med, at campingferien er ødelagt, hvis bare du gør dig nogle forberedelser. Sørg for at få fat i noget regntøj af god kvalitet, både til voksne og til børnene. Køber du noget billigt discount regntøj, så kan du risikere, at sømmene ikke er korrekt tapet og materialet ikke ordentligt vandtæt, hvorefter i bliver våde inde under regnjakken. Når du skal ud og kigge efter regntøj, så er det en god idé at være opmærksom på følgende:
- Vandsøjletryk
- Materiale
- Åndbarhed
- Pasform
- Design
Vandsøjletryk – Regntøj fra CeLaVi
Vandsøjletrykket har noget at gøre med, i hvor høj grad regntøjet er vandtæt. Det fortæller noget om, hvor stort et vandsøjletryk tøjet kan modstå, før vandet begynder at gå igennem. Lad os tage udgangspunkt i regntøj fra CeLaVi. Et typisk sæt fra dette mærke vil have et vandsøjletryk på 5000. Det er et højt vandsøjletryk, som sagtens kan modstå det danske vejr. Med et vandsøjletryk på 5000 ved regntøj fra CeLaVi, vil barnet kunne sætte sig i en vandpyt uden at blive våd under regnbukserne. Der findes andre mærker med højere vandsøjletryk, men dette er unødvendigt og vil have en negativ indflydelse på enten materialerne eller åndbarheden.
Gode materialer
Regntøj fra CeLaVi er designet i PU materiale, der ud over at være vandtæt også er vindtæt. Bemærk at nogle mærker tyer til kemikalier for at gøre deres regntøj vandtæt i stedet for at bruge kvalitetsmaterialer som der er brugt til CeLaVi regntøj. For at tøjet som helhed er vandtæt, så er det ikke nok at stoffet er vandtæt – det er også vigtigt, at alle sømme er tapede/svejsede, således at vandet ikke kan komme ind her.
Åndbarhed
Åndbarheden skal også være i top. Er den ikke det, så vil man blive fugtig og klam inde under regntøjet, da kroppen ikke kan komme af med den naturlige fugt. Når man bliver våd, så kan man risikere at blive nedkølet og komme til at fryse. Ligeledes er det vigtigt, at der er elastik ved ankler g håndled, så vind og vand ikke suser op i ærmerne og benene.
Pasform og design
Pasformen skal naturligvis være i orden, og det er en af de ting, du får, når du købet CeLaVi regntøj. Det er nemlig designet således, at du har bedst mulig bevægelsesfrihed, samtidig med at det e rart at have på. Regnjakkerne er typisk designet med fleece foer, så de er dejligt bløde indvendigt. Samtidig er fleece god til at transportere fugt væk fra kroppen. Designet er naturligvis en smagssag, men inden for CeLaVi regntøj er det både muligt at finde sjove print, flotte print og helt ensfarvet regnsæt.